Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fortællecafeen Lytteposten

17. marts 2019 kl. 14:00 - 16:00

Tema: Forår

Se plakat her: Opslag 17 marts 2019

Foråret virker til at være tidligt på færde i år, men i marts skulle det være mere sikkert, at foråret kommer. Efter den lange og mørke vinter, vil vi gerne tematisere foråret i Fortællecafeen Lytteposten.
I den landsdækkende organisation Fortællere i Danmark (FIDA), som vært Connie Anette Nordholt er medlem af, er der mange dygtige og inspirerende medlemmer, som dyrker den mundtlige fortælletradition. En af dem er Johannes Thomsen fra Viborg Fortællekreds, som blev udnævnt til at være Månedens Fortæller i februar 2018. Han har sagt ja til at komme og fortælle sammen med fortællecafeens faste fortællere Ejvind Winther og vært Connie Anette Nordholt.
Johannes Thomsen har tænkt sig at fortælle om: “Forår i Rom, bagende sol, røde teglstensmure, en bedårende pige, og hvad deraf fulgte – for mange år siden.”
Som fortæller interesserer han sig mest for tabere, skæve eksistenser og vegetarer, – men man skal spise brød til, siger han. Han mener, at man af disse mennesker lærer mest om livet og døden.

Ejvind Winther, Klim, fortolker temaet Forår, som forårsvind. Han vil tage os med i en tour de force gennem det 20. århundrede, og den rivende udvikling og forårsluft, der var i det århundrede, som mange har kaldt fremskridtets århundrede. Han vil med udgangspunkt i beretninger fra sin egen nære familie vise, hvordan livs-og arbejdsforhold tog et kvalitativt spring fremad.

Vært Connie Anette Nordholt, Vesten Bjerget, vil genfortælle en litterær historie om en dreng, der i foråret til søs og på landgang oplever magi, kærlighed og mord, hvilket alt sammen gør ham til en voksen mand.

Erik Nordholt, som er violinist, vil spille til et par sange, som vi synger undervejs.
Der er gratis adgang og der er sælges kaffe/te og kage i pausen.
Fortællecafeen Lytteposten fortsætter i efteråret 2019 og foråret 2020.
De konkrete datoer annonceres 17. marts.

Om Lytteposten:

Fortællecafeen er tænkt som en ramme omkring fortællinger. Der vil være 2 til 3 events pr halve år.

Programmet vil blive sammensat af fortællinger fra forskellige genrer:

Fortælleaftener, hvor publikum kan lege med, eventyr og fortællinger fra nær og fjern. Men det kan også blive mundtlige fortolkninger af klassikere, eller fortællinger af egne selvoplevede historier.

Fortællingerne foregår i konferencerummet 1. sal, Frøstrup Gl Kro, og Connie Anette Nordholt er vært.

Detaljer

Dato:
17. marts 2019
Tidspunkt:
14:00 - 16:00

Arrangør

Lytteposten

Sted

Frøstrup Gamle Kro
Storkevej 1
Frøstrup, 7741 Danmark
+ Google Maps