Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fortællecafeen Lytteposten

17. oktober 2021 kl. 14:00 16:00

Pressemeddelelse om arrangement i Fortællecafeen Lytteposten søndag 17. oktober, kl.14-16, Frøstrup Gl Kro

Fortællecafeen Lytteposten byder på en stærk fortælling søndag 17. oktober, kl. 14-16 på Frøstrup Gl Kro.

Duoen Anna Grethe Bech og Helle Bøjlesen præsenterer et program med titlen:

INGEBORG MUNCH – HUSMANDSKONE OG VISESANGER.

Ingeborg Munch (1906 – 78) drev et husmandssted i Himmerland sammen med sin mand William. Hun sang i stalden, i marken, i køkkenet, og hun sang ved lokale fester og sammenkomster. Men  hun var 53 år, før hun blev kendt i brede kredse via en TV-udsendelse om ”Folk i Himmerland”.

Hun kom i aviser, radio og TV og turnerede på højskoler, i forsamlingshuse og i folkemusikkredse. Hun bevarede altid jordforbindelsen, trods den store opmærksomhed om hendes person.

Programmet om Ingeborg Munch er en beretning om hendes liv med 10 indlagte viser.

Anna Grethe Bech bor i dag i Aarhus, men hun er født i et vestjysk sogn, og det var her, hun mødte den mundtlige fortælling. Som ung var hun på højskole med sin mor og hørte Anne Sofie Seidelin. Fascinationen af den mundtlige fortælling holdt, så efter 35 år som gymnasielærer i litteratur i Aarhus gik Anna Grethe Bech fuldt ind i fortællermiljøet i Danmark, samtidig med at hun tog et længere kursus i på International School of Storytelling, Emerson College i England. Hun er medlem af Fortællere i Danmark, FIDA, Østjyllands Fortællere og Ry fortællerne, og sidder i bestyrelsen for Fortællefestivalen i Nørre Vosborg, hvor hun også i flere år har optrådt som fortæller.

Det er en af fortællermiljøets meget erfarne fortællere, vi får på besøg. For fem år siden sluttede hun sig sammen med Helle Bøjlesen, som har en diplomuddannelse i rytmisk musik og bevægelse. Hun bor i Gern og, når hun ikke rejser rundt sammen med Anna Grethe Bech arbejder hun i en folkeskole som musiklærer.

Der er gratis adgang, og der er mulighed for at købe kaffe/te og kage i pausen.

Connie Anette Nordholt er vært.

Efterfølgende arrangementer i Fortællecafeen Lytteposten: 7. november og i 2022: 23. januar, 27. februar og 27. marts. For yderligere information se www.Thy360.dk Fortællecafeen Lytteposten.

Fortællecafeen Lytteposten er støttet af Thisted Kommune.

Lytteposten

Frøstrup Gamle Kro

Storkevej 1
Frøstrup, 7741 Danmark
+ Google Maps

Detaljer

Dato:
17. oktober 2021
Tidspunkt:
14:00 – 16:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Lytteposten